De apotheek bezoeken is een belevenis !

Uiteraard zie je meteen de schermen waarop we alle producten tonen, adviseren, vergelijken... De robot kan 27.000 producten aan en zorgt ervoor dat we steeds dicht bij de patiënt / cliënt kunnen blijven met advies en een vriendelijk woord.

Maar er zijn veel meer innovaties:
-- twee zittende bedieningen zorgen ervoor dat een rustig, confidentieel gesprek echt mogelijk is;
-- je kan vrij circuleren in de apotheek en (staande) bediend worden aan drie andere individuele adviesposten;
-- een uitgebreid aanbod preventie hulpmiddelen kunnen gebruikt worden. Aan een heuse “preventie werkbank” kan je metingen uitvoeren (zoals BMI, bloeddruk...) en een aanbod van telemonitoring en app's bekijken of proberen;
-- je kan zien hoe bereidingen worden gemaakt (veilig afgeschermd achter glas);
-- betalen doe je aan een cash zuil (veilig en hygiënisch);

24/7 kan je een aangepast assortiment van dringende producten “uit de muur halen”: babyvoeding, hygiëne producten, voedingssupplementen, medische hulpmiddelen en enkele goed gekende geneesmiddelen voor dagelijkse kwaaltjes.
Voor alle andere medicatie en voorschriften ga je uiteraard naar de wachtdienst die automatisch wordt getoond op het Geowacht scherm.


Uiteraard bieden we ook alle klassieke apotheek diensten aan:
-- we zijn “huisapotheker” voor onze chronische patiënten, die graag extra opgevolgd worden ;
-- we bieden ook specifieke adviesmomenten aan voor “goed geneesmiddelen gebruik” bij bepaalde behandelingen;
-- we werken vlot met het elektronisch voorschrift. We vragen stelselmatig je actuele verzekerbaarheid en toelatingen/attesten op, zodat je hoogstens het verschuldigde remgeld moet betalen;
-- we delen je medicatieschema en medicatie historiek;
-- daarvoor kunnen we makkelijk je geïnformeerde toestemming registreren (wat dat inhoudt leggen we graag uit);
-- dit zijn allemaal diensten die gratis aangeboden wordt door de ziekteverzekering en de overheid !

Deze apotheek heeft een rijk verleden. Meer dan 100 jaar geleden opende ze op de hoek van de Jezusstraat. In de jaren '50 verhuisde ze naar de Meir, tegenover de Stadsfeestzaal, waar apotheker Dirk Broeckx ze in 1979 overnam. In 1982 verhuisde de apotheek naar haar huidige ligging aan de Teniersplaats.

Dit is de enige apotheek op de autovrije Meir-as, met zicht op de prachtige gebouwen van Leysstraat en het standbeeld van David Teniers voor de deur.

Ze is vlot bereikbaar te voet en met de fiets (een Velo station voor de deur), maar ook met tram, bus en trein (Centraal Station op 300m). Na afloop van de Noorderlijn werken zullen het Metro station Opera, een ondergrondse fietsenstalling en een vlot bereikbare parkeergarage het mobiliteitsaanbod terug compleet maken.

This website uses cookies on its website to provide you with an optimal user experience. We can also record and analyze the behavior of visitors. With this anonymous information about your website use you help us to improve the website.